Problem med brunsten

Alltså, SUCK på ston och deras brunst… Tanken var att ta ett träningspass med Duchess på banan i eftermiddags, men märkte att något var fel medan jag gjorde i ordning. Duchess drog upp sitt ena bakben hela tiden, så vi tog av lindorna och lät henne gå barbent. Satt upp och kände att Duchess gick spänt, inte halt utan mer spänd i hela bakdelen och kort i stegen. Diskuterade med mamma och vi misstänkte såklart att Duchess var brunstig, då hon fått en snygg kille till boxgranne, så gick tillbaka in i stallet och lät Duchess gå in i sin box, och gissa vad? Hon hann knappt komma in i boxen innan hon ställde sig och skulle brunsta, herregud. Så, där hade vi anledningen till problemet!

Vi kom fram till att jag skulle hoppa upp och mjuka henne i skritten, då vi misstänkte att Duchess stått och brunstat hela dagen och fått träningsvärk, helt enkelt. Så irriterande, måste jag säga, men så är det med ston. Tänkte dock att jag skulle fråga er, om någon av er varit med om detta? Och kan man göra något åt det? Ge något tillskott eller så? Duchess har varit såhär några gånger förut, en gång ringde dem från stallet och sa att Duchess inte kom ut från stallet, då var hon såklart brunstig och hade fått träningsvärk… Så, har ni några tips hur man kan ”lugna ner” brunsten, så uppskattas det verkligen om ni ville dela med er av dem!

Annars så har jag haft en bra dag! Varit med Gabriella på träning med en av hästarna, longerat dem två andra och passat på och pysslat massor i stallet, gäller att passa på så fort man får tiden!


Vi sportade i ett sprillans nytt schabrak från Mias i eftermiddags, älskar färgen och Mias schabraken överlag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s