Träningspass vid slottet

Har haft en sådan bra dag! Startade den med att åka in till skolan och skriva ett nationellt prov, därefter uträttade jag några ärenden och lunchade med några vänner innan jag tog tåget hem. Åkte då och fikade med mamma på Strömsholm, sedan satt vi ute i solen en stund hemma och bara hade det mysigt, därefter var det dags att bege oss ut till stallet där ett träningspass med Duchess väntades! Hade dock nästan lust att låta henne gå kvar i hagen, såg så himla härligt ut när hon stod i sitt hörn och solade, livsnjutare på hög nivå, haha.

Vi skrittade i alla fall ner till slottet i det strålande vädret och fick till en superbra träning för mamma! Stötte på lite problem under uppvärmningen, men lyckades rida igenom det och när polletten väl trillade ner så fick vi till en superfin känsla. 😄 Kan säga att det mesta satt himla bra, blir lite missförstånd om jag inte rider såsom jag ska, men skärper jag till mig och håller tungan rätt i munnen så sitter det mesta! Fick även till en himla häftig känsla i galoppen under träningen, där jag verkligen fick upp Duchess i uppförsbacke och kunde samla henne, nästan så att vi kunde galoppera på stället, inte illa med tanke på att galoppen nästan alltid blev fyrtaktig förut så fort jag försökte samla den. 

Tycker att vi blivit himla samspelta numera, fortfarande missförstånd då och då och emellanåt tycker Duchess att det är jättejobbigt, men trots det kämpar hon på och när ”paniken” över att det är så himla jobbigt lägger sig så hittar vi nästan alltid en himla bra känsla, gäller bara att man övertygar henne att det inte är så farligt. 😉 Märktes dock att det var jobbigt för henne, då hon verkligen droppade av svett efteråt! Tur att vi har en bit att skritta hem och att det blåste lite, så kunde hon torka på vägen hem. Efter ridpasset blev det en kalldusch för hennes del och betning så att hon fick torka, mysigt! Får nog damma av klippmaskinen innan söndag och ta tag i Duchess päls, snacka om att den blivit lång på sistone. Har aldrig klippt henne på sommaren förut, men i med att vi tränar och tävlar mycket och beger mer av Duchess än tidigare så måste hon nog klippas, tycker inte att det är sådär jätteschysst att inte göra någonting åt det om hästen blir svettig bara av att värmas upp på grund av att dem har så mycket päls!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s