03.30

Oj, vart tog denna dag vägen? Det har varit full rulle, minst sagt. Blev en tidig morgon, då fodring samt utsläpp väntade. Därefter åkte jag hem, åt frukost, bytte om och cyklade ut till stallet, då ett träningspass med Duchess stod på schemat. Skrittade ner henne till slottet och red ett pass på framridningsbanan, ett pass med en sämre start men ett superbra avslut! Vi misstänker att Duchess brunstar och vid brunst brukar Duchess alltid bli lite stelare i kroppen och lite tröttare, vilket då har berott på att Duchess spänt sig en massa och fått träningsvärk, helt enkelt. Så hade en ganska seg och stel känsla från början, men jobbade då mycket på stora, runda spår och såg till att få fram Duchess och verkligen lösgöra henne, och efter att ha jobbat så i kanske 15-20 minuter så lossade Duchess och blev jättefin. 😄 Jobbade då mycket med galoppen och jobbade med att kunna variera formen och tempot samt med programdelar ur FEI Mästerskapsprogrammet, vi debuterar ju det om bara någon månad! Avslutade med att leka med lite tempoväxlingar i traven och ja, jäklar vilka ökningar vi fick till! Tränar dock aldrig på några långa ökningar hemma, då det sliter såpass mycket, men gör några få steg och jobbar med att till exempel rida in på diagonalen och samla, öka, samla eller öka, samla, öka. Avslutade lång och låg med ett stort leende på läpparna, bästa Duchess!

Vid lunch var jag hemma och åt samt bytte om, ännu en gång, haha. Sedan bar det av mot Kakan, ponnyn jag har i träning i ett tag framöver! Kommer ett inlägg om henne lite senare, förresten. I alla fall, Kakan har blivit sparsamt riden det senaste året, så sätter igång henne sakta men säkert just nu och då ligger allt fokus på att rida henne låg, få fram nosen och få henne att jobba genom med hela kroppen. Så upplägget för hennes ridpass ser likadana ut som Duchess uppvärmning – mycket jobb på stora, runda spår och bara lossa kroppen! Så red på det sättet i skritten och i traven och tog lite galopp i båda varven innan vi avslutade för dagen. Det är så roligt med denna ponny, för trots att det saknas mycket styrka så gör hon verkligen sitt bästa och vill alltid göra rätt. Ska bli jätteroligt att få träna och utvecklas med denna ponny, för hon kommer att bli superfin desto starkare hon blir!

Var in till Västerås efter att vi varit hos Kakan och köpte mat till Duchess, därefter spenderade jag resten av eftermiddagen på Strömsholm. Dem anordnar storhästtävlingar i dressyr denna helg, upp till Grand Prix, så får passa på att spendera så mycket tid jag kan där, när det ändå är såpass nära. Så där kommer ni att kunna se mig massor denna helg. 😉 Imorgon ska Duchess ridas, Kakan ska jag pyssla lite med och så ska jag till Strömsholm också, blir nog en bra dag det också!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s