Jogging med bommar

Åh, Duchess är en dröm att rida numera – mjuk i sidorna, lätt i handen, extremt pigg och himla fräsch! Så roligt. 😃 Joggade henne en stund under dagens ridpass och red över några upphöjda travbommar emellanåt, väldigt kul tyckte Duchess. Tycker att det är sådan bra träning med bommar, särskilt för Duchess som blir himla mjuk och verkligen jobbar genom hela kroppen tack vare det arbetet, sedan stärker det hästarna otroligt mycket också, och hästarna tycker ju oftast att det är himla kul också!

Utöver bommarna så red jag henne bara låg och rund och lösgjorde henne, inget mer komplicerat än så. Traven och skritten var superfin, märks att Duchess stärkt sig väldigt mycket då hon bär sig så mycket bättre! Har jobbat länge med att hon inte ska lägga sig i handen och att jag inte ska bära upp henne, så det är jättekul att det börjat ge resultat. 😄

Även galoppen var väldigt fin, och likaså där märks det att den blivit väldigt mycket starkare! Lät henne gå i ett friskare tempo och red mycket förvänd galopp och slängde in några enkla byten emellanåt, himla nöjd med det jobbet! Duchess var superladdad i galoppen också, haha, så fick verkligen vara på min vakt och var nära på att få tugga grus någon gång, men detta ridpass klarade vi bara med ett litet luftsprång. 😉 Kan egentligen inget annat än att skratta åt det, snacka om att jag har världens piggaste 25-åring!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s