Sportlov

Dagen jag längtat länge efter har äntligen kommit – fredag och lovets ”första” dag! Var in en snabbis till skolan på förmiddagen och hade två chill lektioner, slutade vid 10.50 och firade då in lovet och friheten med Spicy Hot tillsammans med några tjejer från klassen, mysig start på lovet. 😄 Tog därefter bussen hem och tog det lugnt en stund innan det var dags för att åka ut till stallet och ta hand om Duchess!

Då mamma har varit jättesnäll och tagit hand om Duchess två dagar i rad så erbjöd jag mig att ta stallet själv, vilket mamma faktiskt gick med på, haha, inte lätt att få henne att skippa att åka ut till stallet! Så, åkte ut och mockade, fixade eftermiddagsmaten och borstade och gosade med Duchess innan det var dags för dagens ridpass. Följde med dem andra i stallet till ridhuset och joggade Duchess intensivt i sisådär 20 minuter, bara ett litet ”komma igång”-pass då Duchess tagit det lugnare under några dagar.

Vi hamnade ju i en svacka för några veckor sedan och har ännu inte tagit oss ur den, men dagens ridpass var definitivt ett steg i rätt riktning! Var noga från start med att Duchess skulle ta mina skänklar och bli mjuk i sidorna, så tog bara någon minut där Duchess stretade emot och därefter blev hon superfin, kan säga att det var svårt att hålla sig till att bara jogga. 😉 I med att Duchess var såpass fin, och otroligt pigg, från början så tog jag vara på det och jobbade mycket med olika lösgörande rörelser, främst skänkelvikningar och svaga skolor i traven och förvända linjer och svaga skolor i galoppen, det blev Duchess riktigt fin och mjuk av! Avslutade med att låta henne bli ännu lägre i formen och stod upp i lätt sits i traven medan jag överöste henne med klappar, en viss prinsessa blev väldigt glad då, haha, frustade och skakade sådär nöjt på huvudet. 😄 Fina, fina Duchess, hoppas att oturen vänder och att vi får lite medvind nu!

Annonser

3 thoughts on “Sportlov

  1. Haha, tyckte det var jättejobbigt att gå till skolan förra veckan när man såg att alla andra hade lov, men känns ganska skönt att ha ett lov att se fram emot medan dem flesta ska tillbaka till skolan 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s