Vecka 5

Godmorgon! 5.45 ringde mitt alarm och då var det dags att bege sig ut till stallet, vi gjorde lite ändringar då vi ändå hade behövt åka ut för att klippa av Duchess omslag, så vi passade på att ta både fodringen och utsläppet också. Duchess var fortfarande svullen och varm, men såret såg mycket finare ut! Skönt att det blivit minusgrader och att allting frusit på, så blir det lite lättare att hålla det rent från all lera och sådant. I övrigt så gick Duchess väldigt bra ut till hagen och var pigg och alert, så himla skönt, vet inte vad jag hade gjort om det hade varit så att Duchess hade haft ont…

Planen för dagen med Duchess är att mamma promenerar henne på förmiddagen medan jag går i skolan, därefter får vi se hur eftermiddagen ser ut. Antingen så får mamma tömköra henne, om underlaget känns bra, eller så får vi gå ännu en promenad, vi får se helt enkelt. Vi kommer i vilket fall att hålla igång henne, för att rida gör det inte värre eller så, utan vi behöver hålla igång henne så att hon får röra på sig och inte blir stel eller så.

Lite svårt har det varit att få ihop veckoplaneringen denna vecka, då vi inte vet när det kommer att bli bättre eller hur mycket vi kan rida, men jag har skrivit ner en ungefärlig planering som jag kommer att försöka följa, får bli några ändringar eller så om det behövs bara. Hade gärna velat att Ebba får rida henne något också, men om vi bara joggar så blir det inte så kul för henne, liksom. Såhär ser planen ut i alla fall:

Måndag: Tömköra/Promenader.
Tisdag: Joggingpass i ridhuset.
Onsdag: Promenad.
Torsdag: Tömköra.
Fredag: Eventuellt träning.
Lördag: Joggingpass på grusvägarna.
Söndag: Promenad.


​Älskade, älskade Duchess. ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s