Glädjande besked

Februari inleddes med ett glädjande besked, nämligen att Duchess ben blivit mycket bättre! På förmiddagen hade benet fortfarande varit svullet och varmt, men sedan gick mamma en promenad med henne och efter det hade svullnaden gått ner lite grann. Därefter gick D i hagen fram tills vid 4-tiden på eftermiddagen då det var dags för dagens andra promenad, innan det kände jag på benen och då var det inte alls varmt och dessutom märkte jag en stor skillnad på svullnaden. Igår var det så tjockt att man inte kunde känna senorna och om man kände på båda benen samtidigt så insåg man verkligen hur svullet det var, men när jag kände på det på eftermiddagen så kunde jag känna senorna och det var inte sådan stor skillnad på benens tjocklek, så skönt! 

I med att ingenting blir värre av att motionera Duchess så ska jag sitta upp och jogga henne en sväng under morgondagen, inget ridpass med massor av krav eller sådant utan mest bara checka av lydnad och rulla runt i en låg form i alla gångarterna. Jag skulle aldrig få för mig att rida ett pass i en samlad och hög form och rida massor av olika programdelar efter att vi tagit det lugnt såpass länge (3 dagar är länge för Duchess), så vi ska ta några pass som dessa fram tills fredag då vi förhoppningsvis kan åka iväg och träna, men det gör vi bara om benet blivit bättre och Duchess känns i form för träning. Kan dock tänka mig att Duchess skulle bli väldigt glad över att trappa upp ridningen och få träna, märktes väl att hon tröttnat på att tagit det lugnt under dagens promenad. 😉 Duchess är ju ingen sån häst som tycker om att vila, dels på grund av att en gammal häst bör hållas igång för att hålla, men även då hon älskar att få jobba och träna, att bara promeneras och ta lugna ridpass passar definitivt inte denna dam!

Himla skönt att Duchess ben blivit mycket bättre, i alla fall. Var jätteledsen över allt detta, men i med att det blivit bättre och att vi märkt en stor skillnad så känns det ändå bra. Det är trots allt bara ett sår och det har blivit till på framsidan av benet, dessutom har vi jättekunniga människor omkring oss och det känns på Duchess ben både på morgon och kväll, även innan hennes lilla olycka, så vi har ju jättebra förutsättningar för detta. Dock är det jättetråkigt att bara kunna promenera och jogga och inte få träna, vilket vi båda hade behövt, men bara det blir bättre så är det värt det, helt enkelt. Tar det en vecka för benet att gå ner helt i svullnad så får det ta det, tror dock inte att det behöver ta sådär jättelång tid innan jag får träna igen, men mer om det så småningom!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s