Fredagskväll

Min fredagskväll spenderade jag i ridhuset tillsammans med Lisa och våra hästar. Det finns ett ridhus i närheten av oss, tar nog cirkus 15-20 minuter att skritta dit, så vi har skaffat ett anläggningskort där. 😄 Jätteskönt att ha ett ridhus att rida i, särskilt om vädret vänder och snön och kylan kommer tillbaka. Och på tal om väder, det blåste storm och regnet piskade mot oss på vägen till ridhuset, det sved i ansiktet och hästarna verkade minst sagt missnöjda, så vi tyckte alla att det var jätteskönt att få komma in i ridhuset där det varken regnade eller blåste!

Duchess var superfin under ridpasset, däremot tog det lite länge tid till att nå den där avslappnade och lugna känslan. Under uppvärmningen var Duchess ganska fin, men jag hade svårt att få henne mjuk i sidorna och dessutom ville hon gärna springa ifrån mig, så ja, vi började med en ganska spänd känsla. Rullade i vilket fall fram i galopp efter en stund och tyckte att det släppte något då, stod upp i lätt sits och bara lösgjorde henne på volter och red skänkelvikningar in och ut från spåret, en väldigt bra lösgörande övning att göra under uppvärmningen! Red sedan en stund i traven och gjorde några skolor, la några volter och flyttade henne några gånger, allting i en låg form bara för att få henne avspänd och lösgjord, tyckte att det hjälpte mycket och kunde då börja känna en mer avslappnad känsla.

När jag tyckte att grunderna satt och att Duchess var avslappnad och mjuk i sidorna så arbetade jag med galoppen, då i en högre form, i uppförsbacke och mer samlat än under uppvärmningen. Red olika delar ur FEI Lagtävlan och det gick jättebra! Förvända galoppen och enkla bytena var jättefina, väldig roligt då vi hade svårt med dem bara för några veckor sedan. 😃 Gjorde även några ökningar längs långsidorna och fattningar från ryggning, det var något svårare men fungerade dock mycket bättre än väntat! Hade svårt att ta tillbaka henne efter ökningarna, så blir mycket träning på samlad galopp-ökad galopp-samlad galopp framöver, har fått koll på de övergångarna i traven, så nu är dags att ta tag i det i galoppen också, haha. Ryggningarna var ingenting att hänga i julgranen, vilket de aldrig är, men däremot blev det ganska fina fattningar ur dem, roligt då jag inte hade förväntat det. Avslutade med att ställa mig upp i lätt sits och låta Duchess rulla i galoppen i en låg form, blev många nöjda frustningar tack vare det arbetet!

För övrigt så har vi anmält oss till årets första tävling också! Vi kommer att åka till Fagersta den 12 mars och rida en nationell FEI Lagtävlan, så det blir vår årsdebut och även vår nationella debut, skräckblandad förtjusning… Haha, men det ska bli så roligt att få komma ut på tävlingsbanorna och visa upp min fina ponny. 😊 Fram tills dess ska det tränas, tränas och tränas!

Mamma kom hem med en ny grimma till Duddan, hur söt var den inte? Massor med ludd, såklart. 😉

Annonser

One thought on “Fredagskväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s