En pigg och glad Duchess

Snacka om att Duchess var pigg under dagens ridpass! Vi skrittade ner till en snötäckt äng och tanken var att styrketräna henne i snön genom att galoppera några längder, men den planen sprack. Duchess var jättefin i traven, något på tårna men jag hade henne ändå under kontroll och hade en superfin känsla. Red mycket övergångar och tempoväxlingar i uppvärmningen, bara för att se till att Duchess lyssnade på mig och inte bara körde sitt egna race. Rullade därefter över i galopp och Duchess tog några luftsprång och skakade på huvudet i ”landningarna” innan hon drog iväg i full galopp, kan säga att en viss ryttare hängde ganska löst emellanåt. 😉 Men alltså, måste bara fråga er, göra era hästar så som Duchess gör? Hur tusan får ni stopp efter det? Jag fick dra in Duchess på en volt för att få stopp, annars hade jag aldrig kunnat stanna, haha!

Gav upp på att försöka rida något mer på ängen, då Duchess var så taggad att jag knappt kunde trava utan att Duchess drog iväg i ökad trav, så fick sakta av till skritt, skrittjobba henne en stund på grusvägarna och bara checka av att Duchess lyssnade på mig. Avslutade ridpasset med att trava och galoppera en kort stund innan vi skrittade hem, då var Duchess jättefin och lyhörd, så det var skönt att avsluta ridpasset med en sådan känsla, då kan vi båda ha en positiv känsla inför nästa ridpass. 😄


Hur perfekt ligger inte denna äng? Flera kilometer lång raksträcka med sjön bredvid och Strömsholms slott i bakgrunden, nästan så att man vill ha en fotografering där… Tänk er, en snygg outfit, en glad Duchess och denna miljön, så snyggt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s