Att göra det bästa av situationen

Dagens uteritt fick bytas ut mot ett ridpass hemma på vår bana. När jag skulle rida iväg hände det en sak, ingenting allvarligt, men det gjorde mig upprörd och det smittade av sig direkt på Duchess och då går det bara inte. Duchess är jättekänslig och påverkas lätt av ryttarens känslor och humör, så det gjorde Duchess jättespänd och då är det svårt att få henne avslappnad, särskilt utomhus. Jag gjorde ett försök till att trava på rakan, men Duchess var en aning för stark och spänd för att jag skulle klara av henne utomhus, så efter att Duchess stuckit iväg några gånger och efter att det tagit flera meter att få stopp så gav jag upp, vissa dagar är det inte ens värt att försöka.

Väl på banan var Duchess spänd, men jag satte henne i jobb direkt och fick därefter hennes fokus och lyckades få henne avslappnad och jättefin 🙂 Jobbade mycket med galoppen och red mycket förvända linjer, gjorde massor av övergångar och avslutade med att känna på några skolor, det märktes att Duchess tyckte att det var jobbigt med skolorna men det jobbet var jättebra för henne! I traven jobbade jag likadant, även där hade jag en jättebra känsla. Jag är jättenöjd över att jag ändå kunde få till ett bra ridpass trots starten på det, det hade aldrig gått förut!

Efter stallet åkte jag iväg en sväng med pappa och så fort vi kom hem tog jag en lång dusch, behövde få vara ensam och bara tänka så det var jätteskönt. Jag har ett ganska stort beslut att ta och det är jättesvårt, men jag känner mig en aning klarare kring det efter att jag fått tänka, så det kommer nog att bli jättebra när jag väl vet vad jag vill! I sinom tid kommer ni att få veta mer kring det, men väljer att hålla det för mig själv tills det är klart.

Annonser

3 thoughts on “Att göra det bästa av situationen

  1. Hej!
    Visst köpte du en allroundsadel rätt nyligen på Hööks, eller var det hoppsadel? Jag är på jakt efter en ny sadel så undrade om du ville göra en liten recension av din sadel och kanske visa lite bilder? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s