Sporten som alltid glöms bort

Jag kan nog inte vara den ända som känner mig minst sagt besviken efter helgens tävlingar i Göteborg, eller rättare sagt efter helgens sändningar. I söndags sändes Världscupen, med flertalet svenskar med i startfältet och flertalet svenskar vidare till omhoppningen, men SVT bröt sändningen när bara var några få ryttare kvar i omhoppningen, det på grund av att det inte fanns någon sändningstid kvar då det skulle visas en repris av ett UR-program, det hade aldrig någonsin hänt om det var exempelvis fotboll, handboll eller skidåkning som hade sänts, då hade sändningen förlängts utan någon diskussion överhuvudtaget. Och förresten – vilken människa tittar ens på UR-programmen?

Varför är inte ridsporten lika mycket värd som någon annan sport? Varför är ridsporten, den sporten jag, och många andra, älskar och lever för, mindre värd än sporter som fotboll, hockey och skidåkning? Sändningarna från VM:et i skidåkning hade förlängts 12 timmar om det vore så men sändningarna från VÄRLDSCUPEN med ett flertal svenskar i startfältet med FEM ekipage, varav en svensk, kvar i omhoppningen kunde inte förlängas en enda minut? Jag förstår verkligen inte varför det är såhär. Vi kämpar lika mycket som vilken annan idrottare, vi älskar vår sport precis lika mycket som fotbollsspelaren älskar sin och vi blir lika glada över våra svenska ryttares framgångar som resten av svenska folket blev över VM-guldet som togs i helgen – men trots det är det alltid ridsporten som blir bortglömd. Det har inte stått någonstans om någon svensk framgång under helgens tävlingar i Göteborg, och då hade vi ändå Roffe som tog en andra placering i VÄRLDSCUPEN, Peder som vann 1,55-klassen och en massor av andra svenska vinster och topplaceringar, men ändå sägs det ingenting, inte ens en liten benämning under nyhetssändningarna där det pratas om alla andra sporter. Och nej hörni, argumentet att ridsporten inte är någon sport fungerar inte längre.Annonser

2 thoughts on “Sporten som alltid glöms bort

  1. Man blir såååå förbannad! Vi jobbar nästan hårdare än vad de andra idrottsmän gör, vi har inte bara oss själva att ta hand om utan även våra hästar! Jävla SVT!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s